Nou llibre: “Komun. Assemblearisme i Comunalisme Populars a Euskal Herria”

Nou llibre sobre béns comunals, el comú de veḯns/es, història popular… de Pablo Sastre Forest (Bauma, 2018), finançat amb una campanya de micromecenatge col·lectiu. Es pot comprar, per exemple, aquí.

“L’assemblea i el comú són tradicions mil·lenàries, avui més necessàries que mai. Pablo Sastre Forest ens porta un assaig concís i necessari.”

“L’assemblea sobirana ara mateix no és possible, però sí que podem intentar acostar-nos-hi. No hi ha un camí definit, tampoc hi ha un marge de temps determinat: mentre visquem, ficarem la pota, caurem, ens aixecarem, tornarem a caure i ens tornarem a aixecar. I així successivament, un cop i un altre.”

“(…) En definitiva, el llibre de Pablo Sastre ens endinsa en una història que en molts sentits ens és comuna i aporta importants reflexions per la llibertat dels pobles sense Estat. Adam Smith i altres liberals il·lustrats van dedicar la seva vida a senyalar quin eren els obstacles del creixement econòmic i del capital. Nosaltres volem dedicar la nostra a apuntar quin són els entrebancs del desenvolupament del potencial de vida en totes les seves dimensions. Amb aquesta traducció al català tenim el privilegi de poder gaudir d’aquesta obra indispensable. Desitjo que gaudiu i reflexioneu molt amb la seva lectura. Visca la terra i el bon govern del comú!” (fragment del pròleg de David Algarra)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *